Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

THE GENERALS, Rockstad:Falun, 4/6 | FESTIVALPHOTO
 

THE GENERALS, Rockstad:Falun, 4/6

 Betyg

Hur arrangörerna tänkte när de beslöt att sätta The Generals på stora scenen klockan 14.15 på lördagen är en gåta. Det är väldigt lite folk och det blir ännu mer påtagligt när det rör sig om en så pass stor yta till ett mindre känt band. Men bristen på åskådare märks inte någonstans på bandets prestation. Jag blir tagen med en brutal storm från första låten, jösses vilket ös!

Det märks att The Generals är ett hungrigt band och de sitter på en potential som inte ska försummas. Här finns ett bra och välskrivet material som kombinerar rå dödsmetal med rock 'n roll och det framförs med en sådan finess så jag har svårt att inte tappa hakan. Det låter helt enkelt förbannat bra och jag hade i ärlighetens namn inte förväntat mig den här kvalitén.

Sångaren har en kraftull röst och det blir en rolig kontrast när han på lite försynt värmländska pratar med den lilla publiken mellan låtarna. Ingen rockstjärneattityd här inte, det här är varma Värmlänningar från soliga Karlstad och skam vore det om de inte får en större publik och det snart.

Setlist
1. Consulting with the Sinner
2. Nothing's Claimed
3. Stand Up Straight
4. The Illutionist
5. One Eye Red
6. The Offer Still Stands
7. Dig Two Graves
8. Blessing in Disguise

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|