Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Ensiferum, Trädgår'n Göteborg, 25/3 | FESTIVALPHOTO
 

Ensiferum, Trädgår'n Göteborg, 25/3

 Betyg

I bara överkroppar och kilt (ja, förutom den kvinnliga keyboardisten då) intar Ensiferum scenen för första gången i Göteborg och håll i hatten för nu blir det åka av! En efter en avlöser de krigsdängorna och jävlar i havet, det är som att hamna mitt i striden.

Ända sedan han var verksam i Norther har Petri Lindroos varit flink med gitarren och skam är det att han har hamnat i skuggan av landsmannen Alexi Laiho, för han besitter helt klart stor talang i konsten att lira gura. Ja, det är ju ingen tvekan om att alla medlemmar är skickliga musiker, det här låter klanderfritt. Och sällan har jag sett en så levande basist, det syns tydligt att han älskar att stå på scenen. Pluspoäng till samspelet mellan honom och Petri, det är alltid kul att se medlemmarna integrera med och synka varandra.

Hela bandet engagerar publiken och får oss att sjunga med. Vi blir serverade låtar från alla fullängdare och alla är klockrena val. Ensiferum tar helt enkelt Trädgår’n med storm ikväll. Energin från både band och publik är fantastisk, det är en enda glad raj-raj-allsångsfest med hyttande nävar och hårsnurr från start till mål. Jag ser verkligen fram emot att se dem igen.

Spellista
1. From Afar
2. Token Of Time
3. Into Battle
4. Twilight Tavern
5. Elusive Reache
6. Lai Lai Hei
7. Ahti
8. Iron

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|