Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

MUSTASCH @ The TIVOLI 12/3-11 | FESTIVALPHOTO
 

MUSTASCH @ The TIVOLI 12/3-11

 Betyg

Mustasch är nu ute på turné med senaste plattan och 10-års jubilerande med The New Sound Of The True Best. En platta som presenterar Mustaschs tidigare låtar från deras tioåriga karriär, hur de låter idag. Utöver nyinspelningarna finns det en ny låt – Angel´s Share. En låt som visar att Mustasch fortfarande kör på i samma anda och skapar bra låtar som från senaste kritiker-rosande självbetitlade MUSTASCH.

På Mustaschs första turné för 10 år sedan gjorde de ett stopp på Tivoli i Helsingborg. Trots en spelning på KB i Malmö bara två dagar innan ville de inte missa att spela på Tivoli på deras 10-års jubileum (sedan första släppta album) där de spelade för sina första skånska fans. Givetvis svarade Helsingborgs-fansen med ett slutsålt Tivoli. Pga en hel del krångel så missade undertecknad Bullet. En konsert som tydligen krossade I dubbel bemärkelse! Jag möttes av ett glastäckt dansgolv. Det krasade kraftigt under skorna så tog mig upp till balkongen istället.

Väntan på Mustasch skulle visa sig vara en evighet. Efter att Bullet slutade spela så tog det över 80 minuter innan de steg på scen. Fullständigt obegripligt. Klåpare till att bygga om scenen och snabba var de inte. Sen att scenarbetarna går upp på scenen och gjorde några små justeringar vart femte minut gjorde väntan extremt jobbig och stämningen sjönk.

Men så helt plötsligt drar det kungliga introt igång klockan tjugotvå. Folket trängs och bjuder Ralf och gänget på ett enormt jubel. Var det tio år sedan de var här? Det kändes så på publikens välkommande.

Double Nature brakar loss och ljudet funkar fint i den trånga lokalen. De kör snabbt igenom några låtar och när de kommer till blytunga Heresy Blasphemy visar koklockan Danne McKenzie att han kan piska skinn jäkla hårt. Det är härligt att stå uppe på balkongen rakt framför och kunna se hans trumspel utan att trumsetet eller något annat framför skymmer sikten. Ralfs mick ljuder bra och det är lätt att följa med i texterna. Ett problem som Tivoli alltid brukar dras vis. Skönt att det äntligen fungerade med hela ljudbilden.

Klassiska Monday Warrior ökar trycket i hela lokalen. Det knuffas och gruffas nere på dansgolvet och uppe längs med balkongräcket håller folk på att ramla ner då e klättrar på räcket och headbangar. Innan man vet ordet av det, så är Monday Warrior passerad och riffiga Falling Down tar över. Olyckligtvis dras hela låten av några tekniska problem men Ralf och David (lead guitarr) hanterar hela situationen väldigt väl. Skojigt med ett Bamse-bassolot som Mats (bas) har börjat lägga in i låten live.

Trots den knökfulla lokalen envisas Ralf med att ta sig bort och ställa sig på ett litet barbord mitt ute i publiken och riva av några riff till tuffa Accident Black Spot. En situation som var väldigt krånglig men Ralf, envis som han är lyckas med allt.

Kvällens vassaste låt är utan tvekan Parasite. Det svänger höger och vänster på scenen. Publiken trycks fram och tillbaka. En låt som känns alldeles för kort live. Farten hålls uppe hela kvällen fram tills nya singeln Angel´s Share. En lite långsammare låt från och till i sina omväxlande sångparti. Tror det är en låt som kommer växa allt mer live.

Ralf visar att han är en riktig rockstjärna och tänder en cigg. Han tar några bloss sedan skickar han ut den i publiken där folkmassan slåss om att få ta ett bloss. Aldrig sett en cigarett vandra runt till så många personer! Samtidigt så passar Ralf på att hångla med tjejerna längst fram.

Avslutande rock ´n´ roll dängan Black City får publiken att använda sina stämband och sjunga med i hela låten. En blytung avslutning i riktig Mustasch-anda.

Det blev fem låtar från senaste fullängdaren MUSTASCH och färska Angel´s Share. Det visar att Mustasch senaste material fungerar fruktansvärt bra live. Tyvärr körde Mustasch inte lika många låtar som de gjorde på hemmaplan i Lisebergshallen kvällen innan. Men vad gör det när publiken blir totalt överkörd!
DOUBLE NATURE
MINE
DOWN IN BLACK
THE MAN THE MYTH THE WRECK
HERESY BLASPHEMY
MONDAY WARRIOR
FALLING DOWN
DEEP IN THE WOODS
BRING ME EVERYONE
ACCIDENT BLACK SPOT
PARASITE
DAMN ITS DARK
I HUNT ALONE
ANGEL´S SHARE
------------------------------------
I LIED
BLACK CITY

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook

Blixten Blixten Written 2012-02-28 08:03:18
Hmm jag hade velat höra hur det gick för Skånska Mord som alltid brukar leverera, och som dessutom säkert spelade nytt material inför sin nya skiva.
Stefan Stefan Written 2011-03-16 03:35:02
Joakim nedan: Brist i informationen!!!
Joakim Olin Joakim Olin Written 2011-03-15 05:16:23
Hej Stefan, The Tivoli slog på stort denna kväll och bjöd på 4 band, Varav 2 st på Cirkus scenen. Synd att du missade dom och synd att du uppfattade det som en tråkig väntan när merparten av publiken hade en helkväll.

|Home|