Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Scumkill, House of metal Umeå | FESTIVALPHOTO
 

Scumkill, House of metal Umeå

 Betyg

Andaktsfullt väntade jag på Umeåbandet Scumkill! I somras såg jag dem på Umeå folkets hus Trägårn. Ett band med grym energi och en kaxig sångare. Miika Rudin leder sitt band med ett stort självförtroende, hans syster Linda är en duktig basist. Daniel min kollega har utnämnt en av deras låtar till 2010 års bästa, den killen är kräsen kan jag lova!

Innan konserten frågade jag Miika om Mogge från Live Elephant skulle gästsjunga. Han tittade frågande på mig och kopplade till slut och svarade -nä det tror jag inte? Miika körar på Live Elephants nya skiva och gästspelade på fredag kvällen. Bandet äntrar scenen och attityden lyser igenom i första låten, det är fullkomlig fokus med ett leende. Sångaren Miika öser på och bandet hänger med. Energin finns men då eldar Miika på den ytterligare med att ge bort en Steven Seagal video i pris till den som röjer mest och bäst!

Publiken hakade på och det var på gränsen till moshpit men bara nästan. Bandet lirar ”New Orleans is a dying whore” och med ”First class white trash” ökar intensiteten i publiken. De spelar Pantera covern ”Im broken” riktigt bra och det höjer känslan ännu mer. När de drar igång årets låt 2010 ”Crucified” brakar det lös, alla är med och leendena blir ännu större. Det blir nog det mäktigaste öset på denna lilla scen den här helgen!

Scumkill regerar snart!

Writer: Mats Söderholm
I don't have Facebook


|Home|