Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

MAYHEM, Metal Legacy, 26/2 Strömstad | FESTIVALPHOTO
 

MAYHEM, Metal Legacy, 26/2 Strömstad

 Betyg

De tre grishuvudena hänger och dinglar i långa kedjor framför kvällens sista akt Mayhem. När Attila kommer smygande i dimman av rök iklädd sin långa huvkappa ser han ut som en riktigt otäck jätte bredvid Necrobutcher. Första låten är Pagan Fears och jag är redan nöjd. Bra öppningslåt.

Jag blir alltid lite överraskad varje gång jag ser Mayhem, över hur bra det faktiskt låter. Folk brukar säga hur dåliga de är live och klagar på hur mycket de ogillar Attila men jag tycker aldrig att de gör dåligt ifrån sig. Som frontman utmärker sig Attila från många andra och med undantag för rensång/pratet i Crystalized Pain In Deconstruction, som låter helt förjävligt, så finns inget ont att säga om hans sånginsats ikväll.

Det tråkiga med Mayhem är att det aldrig blir en helhet av det här bandet. Man får en show med fullt utklädda Attila ackompanjerad av de andra medlemmarna som står i metaltisha och combatbyxor. Jag får aldrig känslan av att de är ett band, eller att de ens tycker om det de gör. Detta drar tyvärr ner hela upplevelsen för mig.

Strömstadpubliken kanske håller med mig, för energin är som bortblåst. Mayhem är i stan och det är inte ens fullt på den lilla publikytan. Kanske är spelningen något lång, klockan är sent på natten och folk har supit i snart ett dygn.

De Mysteriis Dom. Sathanas är en utav mina topprankade black metalplattor och jag blir alltid sådär oförskämt nöjd när de kör låtar från denna. Ja, det är till och med så att när de drar igång titelspåret så bara blundar jag och ler. Här kunde spelningen fått sluta, men de väljer att köra Pure Fucking Armageddon som avslutning, vilket bara känns onödigt och väcker mig ur mitt tillstånd. Nu vill jag istället bara gå hem.

Spellista
1. Pagan Fears
2. Ancient Skin
3. My Death
4. Cursed In Eternity
5. A Time To Die
6. View From Nihil
7. Illuminate Eliminate
8. Anti
9. Freezing Moon
10. Crystalized Pain In Deconstruction
11. Silvester Anfang
12. Deathcrush
13. Buried By Time And Dust
14. Carnage
15. De Mysteriis Dom Sathanas
16. Pure Fucking Armageddon

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|