Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

SLASH @ Getaway Rock Festival | FESTIVALPHOTO
 

SLASH @ Getaway Rock Festival

 Betyg

Alla mobiltelefoner och kameror är i luften när Ghost bryter tystnaden från scenen.
Årets största händelse i Gävle var för många när den legendariske hatten, vad han nu hette igen kom på besök? Jo, Slash från Guns N Roses glansdagar.

Nighttrain kommer tidigt i setet. Redan som tredje in i spelningen och det jublas något frenetiskt. Låten ljuder duktigt bra och allt hörs bättre mot nyss spelade Mean Bone. Sen efterhand avvecklades några Guns-låtar till.

Slash rör sig strategist runt på scenen och bjuder de skrikigaste tonårstjejerna på några plektrum. Var riktigt glad över att jag inte stod inklämd mellan dessa 15-åringar som stod längst fram för då hade jag varit döv nu. Inte för att de sjöng och vrålade till som normalt görs, utan de skrek så det skar i öronen varje gång Slash kom nära scenkanten.

Den härliga Rise Today från Alter Bridge var en mycket trevlig överraskning som gav mersmak. I Nothing To Say visar Slash att han både kan spela komplicerat och snabbt utan att lyfta ett finger!

By The Sword hör till favoriterna från senaste plattan och den gjorde sig ännu bättre live. Detta är en kommande klassiker som befäster Slash som en av de riktigt stora.

Fylld av kärlek till musiken behövdes det inte något på scenen som skulle fånga upp blickarna . Det dög bra med bara en backdrop som var på tok för stor för scenen. Ska vi vara ärliga så var alla blickar riktade på Slash även om Alter Bridge sångaren Myles Kennedy försökte sno flickornas uppmärksamhet. Den pipan Myles ligger inne med gör sig galet bra till turnén. Slash kunde inte valt någon bättre från senaste plattan. Plattan gästsjungs ju av ett flertal duktiga sångare.

Elva låtar. Så många låtar tog det för Slash att gå fram till mickstativet för att säga sina första ord till den energiska publiken. Snabbt därefter, körs Sweet Child O´Mine och den är precis så perfekt som förväntas och avslutas med en lite kortare variant av staternas nationalsång.

Avslutande Paradice City förlängs och vill inte ta slut och när den väl gör det så är det men käppen i marken. Punkt slut. Publiken tackas för ett bra bemötande och Slash går av scenen med ett leende på läpparna. De drygt 11.000 besökarna ville ha mer men fick nöja sig med ett kompakt gig där allt var planerat in i minsta detalj.

85 minuter är på tok för lite med tanke på den låtkista den gode herren Slash sitter på. Det kunde bjudas på fler låtar från både Slash (bandet) och/eller från Guns.

Getaway Rock Festival har verkligen lyckats göra en superfestival där allt klaffar. Hela upplevelsen med proffsigt genomfört arrangemang och trevlig publik gjorde denna afton fulländad.


GHOST
MEAN BONE
NIGHTTRAIN
ROCKETQUEEN
BACK FROM CALI
SUCKER TRAIN BLUES
CIVIL WAR
DIRTY LITTLE THING
BY THE SWORD
NOTHING TO SAY
SWEET CHILD O´MINE
RISE TODAY
SLITHER
COMMUICATION BRAKEDOWN

PARADISE CITY

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|