Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Mikkey Dee & Friends - Arbis Bar Salonger. | FESTIVALPHOTO
 

Mikkey Dee & Friends - Arbis Bar Salonger.

 Betyg

När jag hörde talas om att Mikkey & Friends skulle komma till stan var jag tveksam till om jag först skulle gå, men med ändrade planer och meddelande att man var välkommen dit så ändrade jag mig.
Jag har sett Motörhead X antal gånger genom åren och dom tillhör ett av mina husband, samt att jag fick äran att se sista spelningen med Lemmy på Svensk mark (2015-12-04) innan han dog är så klart stort.

Med sig hade Mikkey Dee, Viktor Skatt och William Dickborn från The Drippers.
Kvällen bjöd på härliga Motörheadklassiker och tar med oss backstage till den värld som varit Mikkey Dees i 40 år, i mellan en del låtar så berättade han gamla historier och anekdoter.

Ska jag vara ärlig så var det som lyfte kvällen.
Allt lät så klart bra musikmässigt och allt var professionellt utfört, men det var inte Mötorhead.
Det enda som lät som dem var så klart Mikkey Dee, tyvärr blir det då i min mening lite "cover band" över det hela.
Precis som med Phil Campbell and the Bastard Sons som också spelade en del Motörhead låtar när de var på Skogsröjet 2023.

Men bortser man från allt jag nämnde nyss, så var det en bra kväll och bandet bjöd på en bra och värdig show, publiken var lite sömning tyckte jag men ibland vakna de till så klart vid en del låtar och lokalen lystes där med upp med lite extra energi.

Jag har bestämt mig för att bara välja ut tre låtar från kvällen som jag tyckte var bäst, brukar ha svårt med sånt i normala fall men inte i detta.
"The Chase Is Better Than the Catch", "Born to Raise Hell" och "Orgasmatron" är de enkla låtvalet jag gjorde.
Med motivation att de kanske var de närmaste orginalen man kan komma med denna uppsättning enligt min personliga uppfattning.

Jag håll mig då medvetet också borta från låtar som "Love Me Like a Reptile", "Killed by Death" och "Ace of Spades" för där saknas Lemmy mest, även om han så klart gör det genom hela spelningen med sång sitt sätt att spela bas på och så klart hans basgångar.

Man får hoppas på att Mikkey Dee forstsätter och åka omkring och spela med sitt Scorpions och ska han göra något med Motörhead låtar så får man hoppas det blir att han lirar plattorna med lite Q&A anda bakom och lämnar denna "pengakossa" bakom sig för den behöver inte mjölkas mer enligt mig.

Jag är bara ärlig och förlåt för det, men någon "måste" säga det.


Setlist:
Built for Speed
Stay Clean
Love Me Like a Reptile
The Chase Is Better Than the Catch
Shoot You in the Back
Metropolis
In the Name of Tragedy
Iron Fist
Born to Raise Hell
Sacrifice
Orgasmatron
Shine
Killed by Death
Ace of Spades
Overkill//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Writer: Grimgoth
I don't have Facebook


|Home|