Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Rimfrost - Klubb Dissonans Jönköping | FESTIVALPHOTO
 

Rimfrost - Klubb Dissonans Jönköping

 Betyg

Review4596_20171125_Rimfrost-Klubb-Dissonans-Jonkoping-Rimfrost01

Klubb Dissonans Jönköping
2017-11-25

Rimfrost är ett väletablerat death metal band. Innan de 3 medlemmarna kommer in på scen får vi lyssna till Eddie Meduzas ”Klipp dig” och det känns som en inledning med glimten i ögat.

Rimfrost har ett tungt sound som man kan förvänta sig med death metal och jag älskar när basen får hela golvet att vibrera. Låtarna följer ungefär samma upplägg med galet growl och extremsnabb takt. För sin genre ganska traditionella. De innehåller många snygga gitarrsolon och det är uppenbart att många tycker att det här är ett riktigt bra band. Många i publiken är hängivna fans. Bandet levererar låtarna med en hygglig inlevelse och deras outfit och sminkning höjer intrycket.

Och ja, de är säkert bra, men någonstans på vägen blir det lite tråkigt. Vissa recensioner skriver sig själva men Rimfrost triggar mig helt enkelt inte. De lyckas inte hålla uppe mitt intresse spelningen igenom. Sen om det är fel på mig eller dom får väl var och en bedöma men jag säger så här; Rimfrost ska man se live om man gillar musiken, inte för att få en minnesvärd konsertupplevelse.
Vi får iallafall höra de förväntade låtarna och jag tror att fansen är nöjda. Det är viktigt att den här typen av band får utrymme att synas i bruset av all ny musik.

Ps. För hel*te, ha inte discokulan igång under en deathmetalspelning! Ds

Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|