Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

BARONESS & Bombus @ KB, Malmö 27/3-16 | FESTIVALPHOTO
 

BARONESS & Bombus @ KB, Malmö 27/3-16

 Betyg

Sällan är turnépaket varit så tighta att publiken har haft svårt att avskilja efteråt vilket av banden som verkligen var huvudaktör. Efter den breda örfilen över båda öronen samtidigt så surrade det i huvudet konstant efter söndagens konserter på KB. Ett surr av upplevelser.


BOMBUS
Det argsinta Göteborgsbandet Bombus var först ut och övertygade från första stund. Det är två år sedan undertecknad senast bevittnade en Bombus konsert och kan verkligen intyga att Bombus, efter basistbyte, nu har tagit flera steg framåt. Deras argsinta och egenkonstruerade metal i kombination med ett synkroniserat framträdande lämnade inget att önska, mer än fler låtar då förstås.
Bombus som livband är precis vad hårdrock skall vara. Alla frontar bandet tillsammans och alla får sin tid i rampljuset då de roterar systematiskt på scenen och delar upp låtarna snyggt mellan varandra. För Bombus är inte bara ett band med två bra bakgrundssångare. Bombus består av tre huvudsångare! Något som går hem hos publiken då energin och spelglädjen (trots de agerar ordentligt förbannade).

Deras låtar är väldigt snyggt uppbyggda och avslutande mastodontlåten Into The Fire kryddas av snygga gitarrslingor och eufori. Bombus lämnade ingen oberörd och man kände sig överkörd efter de korta 35 minuterna.

Bombus setlist:
ENTER THE NIGHT
RUST
MASTER OF REALITY
BIBLICAL
DEADWEIGHT
REPEATUNTIL DEATH
INTO THE FIREBARONESS
Energiskt sludge-doom och klockrent ljud. Amerikanarna tog åter igen Malmöpupliken med storm, igen.

De höll inte igen något och gick upp på scenen med inställningen att försöka övertyga publiken att de var dragplåstret,vilket inte händer allt för ofta. Med ett vackert framträdande i harmoni med omgivningen och snygg belysning så presenterades låtarna snyggt med basistens flinka fingrar på orgel. Något som lyfte liveupplevelsen något enormt. Istället för som så många aktörer idag, ha halva konserten förinspelad så körde basisten själv mellanaktsmusiken på sin orgel/synthesizer. Mycket trevligt.

Publiken var med i alla låtarna och jublade ordentligt efter varje låt. Kraftpaketet Baroness visade inga som helst symptom på deras otäcka bussolycka och visade att de är tillbaka med full kraft. De slungade ut långsamma ljudmattor som de snabbt varvade med snabba riff. Basisten/keyboardisten Nick Just spelade bas utan plektrum med sådan inlevelse att man inte kan låta bli att själv börja spela luftbas. Den skäggigt klädda sångaren John Blaizley tog i så venerna i pannan spräcktes! Det var


Speltid 90 min
Baroness setlist:
Kerosene
March to the Sea
Morningstar
Shock Me
Board Up the House
Green Theme
The Iron Bell
Wake Up / Fugue
Chlorine & Wine
The Gnashing
Try to Disappear
Line Between
Desperation Burns
Eula
--------------------------
Isak
Take My Bones Away

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|