Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

DANKO JONES @ KB, Malmö 17/10-15 | FESTIVALPHOTO
 

DANKO JONES @ KB, Malmö 17/10-15

 Betyg

Review4200_20151017_Danko-Jones-Kb-Malmo_3719-15

Sista konserten på en turné är alltid lite speciella. Det är lite mer action och lite mer spratt på scenen.

Danko Jones intog nästan ett utsålt KB i Malmö och gick ut på scenen med förutsättningen att röja arslet av vartenda en. Under första riffet var den bedriften i hand! Malmöpubliken tände direkt på alla cylindrar samtidigt som bandet trampade gasen i botten utan att ha någon som helst tanke på att slå ner på takten.

Att gå på en Danko Jones konsert är som att gå på ett stort party där alla har roligt tillsammans. Lokalen var överhettad och svetten rann. Duracellkaninerna på scenen gjorde allt för att inte en enda själv skulle sänka sin blick i mobiltelefonen.

Det blandades friskt mellan gammalt och nytt. Under Thin Lizzy covern Are You Ready gästades bandet av sångaren från Italienska förbandet Giuda, som verkligen gjorde en bra insats. Annars var det precis som vanligt. Rak och smutsik rock n roll av högsta kvalité. First Date fick publiken att lämna golvet och hoppade besinningslöst mot taket klappandes med händerna. Nya Do You Wanna Rock hade ett härligt sound med iskall koklocka som dominerade. Riktigt cool låt och skön variation i trumspelet från den överenergiske Rich Knox bakom trummorna. Övergångarna mellan låtarna var snabba och snygga och bandet var oerhört tighta. Ljudet var klockrent både nära och längre ifrån scenen.

Så många gånger som Danko Jones varit på KB innan, så många gånger som de fått Malmöpubliken att skrika rakt ut. Något som Danko själv tyckte att det då självklart skulle upp en andra tavla med deras namn på skulle upp på väggarna och att han spanat in en gammal R.E.M. tavla uppe backstage. Sagt och gjort. Två låtar senare kom personalen upp med tavlan på scenen för att byta ut den mot en Danko Jones poster.
Danko själv hyllade både KB och Malmöpubliken väldigt tydligt och ofta. Han visade sin uppskattning genom att ösa på med ännu mer kvicka låtar där hans sång var ännu rappare. Spoken word mästaren imponerade stort och han visade vilken mäktig show-business man han är.

Gene Simmons tungan Danko besitter, anspelade ofta på det sexuella innehållet i texterna och tjejerna i publiken fick sig en hint mellan vart och varannan låt. Något som kanske inte uppskattas av Fi men denna publiken gjorde det. Dankos tunga har blivit en del av underhållningen på ett bisarrt sätt!

Kvällens spelning var oerhört lyckad och underhållande. Bra låtval. Skön kontakt mellan band och publik. Ljudet som var rent och en taggad publik. Detta var säkert en spelning kanadickerna tar med sig hem i minnet för en lång tid framöver.


1. The Rules
2. Play the Blues
3. Sugar Chocolate
4. Forget My Name
5. The Twisting Knife
6. Die, Die My Darling (Misfits cover)
7. Samuel Sin
8. First Date
9. Do You Wanna Rock
10. Had Enough
11. Papa
12. Legs
13. Invisible
14. Watch You Slide
15. Cadillac
16. Sex Change
17. Lovercall
18. Gonna Be A Fight Tonight
------------------------------------------------
19. Are You Ready (Thin Lizzy cover) med sångaren från Giuda
20. Body Bags
21. Full of Regret
22. Mountain

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|