Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Malmö Kulturförening gör musik för alla. | FESTIVALPHOTO
 

Malmö Kulturförening gör musik för alla.

Review3983_Malmo_Kulturforening

Nu på lördag den 4:e april spelar Malmö Kulturförening på Folk o Rock vid Lilla Torg i Malmö men den som i likhet med mig firar påsken på annan ort får ett nytt tillfälle att se och höra dem redan den 24:e mars då bandet lirar på Häng Bar vid Möllevångstorget, också i Malmö.
Malmö Kulturförening bildades för cirka tio år sedan ur askan av klubbkvällar som sångare, låtskrivare och gitarrist Uffe Larsen drev tillsammans med trummisen Evil Hank i en lokal på Norra Grängesbergsgatan.
-Vi hade roliga kvällar där och ställde upp band som till exempel Mobile Mob Freakshow och Texas Motherfuckers, berättar Uffe Larsen när vi ses över ett glas på en bar.
-Så blev vi trötta på det och tänkte att vi bildar ett band i stället. Namnet kommer från att jag hade ett företag då jag var involverad i den gamla nittiotals-klubben Tin Can. Jag bytte namn på företaget och antog det nya namnet som bandnamn, fortsätter Larsen.
Så småningom rekryterades Mickael Möller att hantera basen och att de alla är gamla punkare hörs i det musikaliska utförandet även om en hel del sjuttiotalsdoftande slammerinfluenser gör sig påminda.
-Jag lyssnar på det som är bra oavsett genre. Mina referenser har alltid varit allt, säger Larsen och nämner Iggy Pop. David Bowie och Alice Cooper samt The Fall.
-Men det band som omvände mig var Ramones, tillägger han

Malmö Kulturförenings låtar finns på Soundcloud och vid en första lyssning uppfattar jag musiken som spretig men efter någon dag hittar jag en röd tråd och förstår vad jag får beskrivet för mig vid intervjutillfället.

-Jag skriver om saker som är här och nu. Musik och text speglar en personlig reflektion av mig själv i olika situationer och kan härröra från intryck som lika gärna kan vara litterära som musikaliska, men ska man vara riktigt uppriktig så är rock´n roll sex. Inget annat! Ja, okej det är kultur också, fastslår Uffe Larsen.

Han hatar CD-formatet och tänker inte släppa någon fysisk produkt förrän de landar en deal med någon som vill göra ett vinylsläpp.
-Jag har varit kontrakterad i andra konstellationer på nittio-talet men då upplevde jag att jag blev behandlad som en handelsvara, förklarar Ulf Larsen.
Inför de två kommande spelningarna låter han hälsa: ” Vi har ingen målgrupp. Vi står bara för oss själva”.
-Vi spelar antimusik, låten ”Antibarn” till exempel handlar om känslan att vara utanför och jag tror att många känner så. Varje dag, säger Ulf Larsen.
-Alla människor känner igen sig i det jag skriver så alla har en relation till Malmö Kulturförening utan att veta om det, avslutar han.


Be there or be boooring!

Var: Folk o Rock, 4/4 20.00, Häng Bar 24/4, 20.00, Lilla Torg respektive Möllevångstorget i Malmö.
Vad: Malmö Kulturförening.
Entré 100:-/ Folk o Rock, 40:- Häng Bar

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|