Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Billy Talent Trädgår´n Göteborg 5/2 | FESTIVALPHOTO
 

Billy Talent Trädgår´n Göteborg 5/2

 Betyg

Jag blev glad när jag hörde att spelningen blivit flyttad ifrån Lisebergshallen till Trädgår´n. En lokal perfekt för riktigt tighta spelningar med stort publiktryck.

1993 bildades bandet Pezz som senare kom att kalla sig Billy Talent. Efter fem års kämpande släpptes första ”fullängdaren” Watoosh! Sedan dess har man hunnit med att släppa ytterligare tre fullängdsplattor. Bandets stora genombrott kom med skivan Billy Talent som släpptes 2003, skivsläppet efterföljdes av en turné med utsålda spelningar i Canada & Usa.

I ett nedsläckt Trädgår´n står många förväntansfulla fans, bara minuter kvar och så händer det. Ut på lokalens rökfyllda scen kommer Billy Talent, och som första låt river man av låten ”Devil In A Midnight Mass”, publikens gensvar dröjer inte, alla hoppar. Det är svårt att stå still, bandets energi strömmar ut i publiken som nu blivit till en kokande kittel.

Det är en bra och fartfylld mix av låtar ifrån bandets sista tre album. Låtar som ”Rusted From The Rain”, ”Line & Sinker, ”White Sparrows” samt The Ex är låtar som får grytan att koka över, oavsett ålder så skriker och rör sig publiken som ett stormande hav.

Det här är en konsert som hamnar på min tio-i-topp lista, sången, dynamiken och bandets kemi får mig att bli riktigt imponerad, att de dessutom turnerat sedan sommaren 2009 och fortfarande har scenenergi som en frisläppt skogsbrand gör inte spelningen sämre. Detta är som att se och höra ett 90 ton tungt godståg skena, ovanligt och helt galet bra.

Efter att ha spelat hit efter hit i ett ursinnigt tempo i över en timma så går bandet av scen, publikens reaktion blir att skandera ”Billy Talent - Billy Talent” och efter en liten stunds vila kliver bandet ut på scen en sista gång denna fredagskväll.

Deras tre sista låtar denna kväll är ”Devil on My Shoulder”, ”Fallen Leaves” och ”Redflag” Sedan tackar bandet ödmjukt och lovar att snart komma tillbaks till Göteborg.

Får du chansen att se Billy Talent, ta den, du kommer inte att bli besviken.

Writer: Markus Holm
I don't have Facebook


|Home|