Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Eluveitie - Summer Breeze 2014 | FESTIVALPHOTO
 

Eluveitie - Summer Breeze 2014

Trots att klockan bara hunnit slå 16.10 och första groggen knappt är intagen är det så när som på fullt vid stora scenen då Schweiziska folkmetalorkestern Eluveitie intar scenen. Regnet pissar lite lätt på publiken men ingen är ledsen för det – här crowdsurfas och circlepittas (nyuppfunnet ord) det för fullt från första låten.

Ljudet är något flyktigt från stora scenen och det är svårt att urskilja de många olika instrumenten från varandra, vilket drar ner det hela en del. Det blir som en svag gröt av fjärran flöjtar och klena fioler. Trist, för framträdandet är annars bra och sången håller hög kvalité framför allt på A Rose For Epona där Anna gör en riktigt bra insats. Det är ett maffigt band utan tvekan och det hade kunnat bli så bra med ordentligt ljud.

Det största klagomålet jag har är dock låtvalet. Sex av tolv låtar är tagna från nya plattan Origins och fyra är från näst senaste Helvetios. Av sex stycken ruskigt bra fullängdare tycker jag att man borde ha plockat lite mer utav det äldre materialet. Det är hela repertoaren vi vill ha, inte bara ett album eller två.

SETLIST
Origins
The Nameless
From Darkness
Thousandfold
Neverland
A Rose For Epona
Havoc
Inis Mona
The Silver Sister
Call Of The Mountains
The Siege
King

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|