Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Zakk Wylde | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med Zakk Wylde

Review3525_ZakkWylde

När jag anländer till Hovet cirka 5 minuter innan utsatt intervjutid så ser jag en lång kö av journalister. Alla väntar på att få sätta igång att prata med någon av artisterna från Metal Allstars. Det är ingen dålig line-up i år, Joey Belladonna (Anthrax), Udo Dirkschneider, Max Cavalera, Vince Neil och Zakk Wylde. Stämningen under Hovet är förvirrad och det är folk överallt. Plötsligt ska alla journalister flytta på sig eftersom en Meet and greet ska vara på exakt den platsen. Fem minuter senare kommer Zakk Wylde in i korridoren och jag blir den som får intervjua honom först. Vi blir placerade i ett rum med tre andra personer, som dessutom är rätt högljudda. Inget som Mr Wylde uppskattar.

- Jag kan inte göra en intervju såhär, säger han och sticker iväg efter pressansvarige.
Sedan sätter en jakt igång på ett ställe lugnt nog för att göra en intervju. Dock är det lättare sagt än gjort. Så vi runt springer i de tunnlar och korridorer som finns under Globen-området och jag känner hur klockan tickar. Efter en stunds letande blir vi placerade på varsin stol nära ett trapphus, lagom avskilt från ljud och stök.

- Du har 15 minuter, säger pressansvarige till mig och drar iväg.

Så är ni peppade inför ikväll?
- Absolut! Vi flög hit till Sverige igår rätt tidigt. Blev väckta klockan fem på morgonen. Det är inget kul när man kommer tillbaka efter en spelning ett på natten. Men man vänjer sig.

Hur kommer det sig att du gör den här turnén med Metal Allstars?
- Jag blev inbjuden, och jag sa ja utan att tveka. Jag blev precis klar med Experience Hendrix Tour med bland annat Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Jonny Lang, Billy Cox, Buddy Guy med flera. Och jag hade det verkligen jättekul på den turnén, samtidigt som jag fick hylla Hendrix. Det är en bra ursäkt att få komma iväg och spela med ett gäng kompisar helt enkelt. Och det är samma sak med den här turnén. Alla som är med här har jag känt i åratal.

Hur känns det att vara runt alla dessa stora musiker, även om du även är en fantastisk musiker själv?
- Som sagt, jag har känt de flesta som är med på turnén i åratal. Så att träffa alla igen och turnera är väldigt kul.

Hur är upplägget för Metal Allstars? Spelar ni enbart egna låtar?
- Nej, vi kör ett antal Black Sabbath-låtar, men även Black Label Society. Vi stretchar ut Sabbath-låtarna och jammar loss en hel del.

Vilken är din favoritlåt att spela på den här turnén?
- Det är svårt att välja. En del av Sabbath-låtarna är helt klart favoriter. Men de som jag verkligen gillar är NIB, Fairies Wears Boots, Into the Void. Vi är uppe på scen i någon timme så vi hinner med att dra av några stycken.

Vad kan vi se fram emot ikväll?
- Efter jag har snackat klart med dig så behöver jag raka mina ben. Jag ska ha på mig underkläder på scenen. Det är en ny Black Label Society-kollektion som jag ska marknadsföra lite. Jag ska ha korsett och hela grejen tänkte jag. Det ser jag fram emot! Och så måste jag ju kolla vilket läppstift och rouge som går bäst ihop med mitt skägg. Jag kanske ska starta en smink-kollektion för män också.

Du är även aktuell med nytt album med Black Label Society?
- Ja, den släpptes ju 8 april. Så vi kommer vara ute och turnera så snart som möjligt även med BLS.

Vad kan du berätta om nya albumet Catacombs of the Black Vatican?
- Det är helt underbar dansmusik. Genom att lyssna på skivan från början till slut och dansa till den, så gick jag ner 3 kilo. Det här albumet kommer bränna mer kilo än något annat album vi släppt innan.

Hur ser det ut när du dansar?
- Du vill inte veta! Du kanske blir kanske traumatiserad för livet. Om du inte har ett drog- eller alkohol-problem innan du ser mig dansa så skulle du definitivt ha det efteråt.

Du har sagt att den här skivan låter som de andra albumen bara att ni har ändrat låttitlarna?
- Det är ganska sant faktiskt.

Dario Lorina anslöt sig nyligen, fungerar det bra?
- Det fungerar jättebra! Nick gör sin egen grej nu, men han kommer alltid vara en Black Label-broder. Dario är 24 år gammal och är väldigt bra på det han gör. Så vi är nöjda med valet. Och som det har varit med tidigare medlemmar så ska du veta hur man spelar och vara en av grabbarna.

Du har blivit framröstad till bästa gitarrist en massa gånger, vunnit priser och sådär. Hur hanterar du det?
- Det är riktigt coolt att man kan få de här utmärkelserna. När du är liten så drömmer man ju om att få uppleva det någon gång i livet. Jag uppskattar det fortfarande, inget snack om saken. Men det är ju inte därför man håller på med det man gör. Du gör det för att du älskar gitarren och musiken. Jag övar fortfarande varje dag för att jag älskar det så pass mycket. För mig handlar det inte om övning utan gitarrspel. Det finns ingen del av det musikaliska som jag inte ser fram emot. Jag uppskattar att skriva låtar, spela in skivor, mixa, repa, och sedan ge sig ut på turné. För jag har vänner som säger att de inte gillar att turnera längre, att de hellre spelar in skivor, och vice versa. Men jag tycker att man är välsignad för att man får göra det man gör. Jag tackar Gud varje morgon när jag vaknar och jag tackar honom innan jag går och lägger mig.

Har du fortfarande husgudar som du ser upp till?
- Utan tvekan har jag det. Utan hjältar så skulle inte livet vara så kul. Personer som Tony Iommi, Jimi Page, Eddie Van Halen, är sådana man ser upp till.

Du har släppt soloalbum innan, är det något du tänker på att göra igen?
- Just nu finns det inget jag inte kan göra med Black Label. Vi kan göra det mer lågmälda, samtidigt som vi kan vara riktigt tunga. Jag känner att det inte skulle vara några problem om vi skulle vilja göra en lågmäld skiva från början till slut. Jag gillar båda delarna, och tycker vi fick med båda på senaste albumet.

Vad lyssnar du själv på nu för tillfället?
- Senast var faktiskt Becks nya album. Riktigt bra! Jag har även lyssnat på nya skivorna från Al Di Meola och John McLaughlin. Det är så händigt att kunna köpa direkt på iTunes. Men jag köper fortfarande vinyl. Så länge man betalar för sig så är det bra.

Writer: Hanna Hultman
I don't have Facebook


|Home|