Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Behemoth - Evangelion (CD) | FESTIVALPHOTO
 

Behemoth - Evangelion (CD)

 Betyg

Review300_behemoth_evangelion.jpg.

Polska Behemoth har lyckats skapa ett ytterligare mästerverk vid namn Evangelion som innehåller välblandad döds och black metall med snabbaste och brutalaste trummorna, franska trumpeter och våldsamt growl.

Behemoth har snabbt klättarat upp för den kämpiga och mödosamma black/death metal stegen de senaste åren. Med stor erfarenhet och en hel del i bagaget har trion släppt en efterföljare till den framgångsrika och själsmördande ”The Apostasy”.

Grekiska ordet för Evangelion är generellt använt för att uttrycka och sprida gospelen och kan också betyda att man sprider goda nyheter. Behemoth har verkligen träffat rätt och döpt albumet korrekt efter innehåll och innebörd.

I flera intervjuer har Nergal (sång, ledgitarr) berättat att det inte är någon ide att tävla med de brutalaste och snabbaste banden. Man måste vara sig själv och göra så som man tycker är rätt.
Därför har trion valt att vara sig själva och ändå lyckats skapa någonting som inte liknar något annat. I stort sett är det ingen större skillnad på ljudbilden i sig, med förmodan så tror man att de har använt sig av samma teknik som använts i föregående albumet ”The Apostasy”.
Inte mycket klassiska instrument har heller används till framställningen av denna ateistiska låtsamling. Tredje spåret ”Ov Fire And The Void” känns rent, rått och brutalt direkt från första början, vilket kännertecknar Behemoth musikaliska drag väldigt bra.

De resterande spåren vars innehåll handlar bara om ateism och satanism flyter otroligt på och varje låt förstärker den föregående på ett skruvat, krokigt och läskigt sätt. Videon till ”Ov Fire And The Void” har i dagens läge blivit bannlyst från YouTube.
Råa, grova, snabba och dödande slagverk, strimlande, kraftiga gitarrer och uppseendeväckande och våldsam sång. Det är Behemoth i ren och rå form.

Trion har lyckats överträffa många andra och även sig själva med sin ovanligt tunga, ateistiska, polska döds/black metall.

Låtlista:
1. Daimonds
2. Shemhamforash
3. Ov Fire And The Void
4. Transmigrating Beyond Realms Ov Amenti
5. He Who Breeds Prestilence
6. The Seed Of I
7. Alas, Lord Is Upon Me
8. Defiling Mortality Ov Black God
9. Lucifer

Writer: Viktoria Popova
I don't have Facebook


|Home|