Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Razorrape attackerar igen! | FESTIVALPHOTO
 

Razorrape attackerar igen!

Review2909_Stor_razorrape

Malmös goremästare Razorrape följer upp förra årets januarisläpp ” Revenge of the Hermaphrodite Whores” med en EP betitlad "Slaughter Sluts Supremacy" och den är fantastisk. Det är inte bara bandets egen åsikt utan också min. Nu låter Martin Schönherr´s skapelse bättre och mer välbearbetad än någonsin.
-Jag har ny gitarrist/bassist och han heter David Mauritzon (Öldöds, Fuzzgod), berättar Martin och ser väldigt nöjd ut.
-Han hoppade in när vi turnerade i Spanien då förre gitarristen Alex hade förhinder och det blev så lyckat att vi fortsatte samarbetet.
Razorrape är Martin Schönherr´s hjärteangelägenhet men han hoppar in och hjälper till med sång i Nekroskop och är relativt nybliven medlem i Helsingborgskonstellationen Gutter Instict. Dessutom kan han lista insatser i Deranged, Splattered Mermaids och Virgin Sin i sitt musikaliska CV.
"Slaughter Sluts Supremacy" spelades in i maj i en mindre studio och nu ville Martin ha en annan typ av produktion än på tidigare alster.
-Den skulle vara bättre men inte för bra för det rimmar inte med hur musiken låter. Gorekänslan måste ju bibehållas, säger han.
Vad Razorrape egentligen handlar om är våldsamt röj, smarta bearbetade kompositioner, äckliga låttitlar och grissång vilket får mig att fråga vad texterna skulle ha handlat om i det fall Martin Schönherr hade skrivit några.
-De hade varit samhällskritiska och nog handlat en del om hämnd. Hur kvinnor som utsätts för våld kanske fantiserar om att hämnas. Men det är ingen vits med att skriva texter eftersom jag bara utstöter läten, säger Schönherr.
Vokalinsatserna var också ett av de element som gjorde att jag fastnade för Razorrape då jag första gången hörde dem på Ep´n ”Deep Red” från 2009. Den gutturala sång som Martin Schönherr levererar är typisk för genren och det är också den blodiga konst som i regel pryder omslagen.
Föreliggande verks omslag är signerat amerikanen Dahmer Art.
-Jag har aldrig använt samma artist två gånger men jag har alltid en tanke om att omslagen måste sticka ut på något sätt. Razorrape utmärker sig också inom genren då vi aldrig haft några slaktade kvinnor på våra konvolut, berättar Martin Schönherr.
Det här är för er som gillar gore av bästa märke och det är också en utmaning till sjunga-med-fans då Razorrape så generöstbjuder på en karaoke version av ”Drillbit Defloration”.

"Slaughter Sluts Supremacy" släpps idag på Rotten Roll Rex / Goregeous Productions och Razorrape åker på Tysklandsturné i oktober. Ni kan läsa mer om eller kontakta dem på www.facebook.com/RazorRape69.”Slaughter Sluts Supremacy”

1 Clitoris Cheese Slicer
2 Drillbit Defloration
3 Human Meat Grinder
4 Chainsaw Rectoscopy
5 Bouncing Baby Heads
6 Severed Cock Lollipop
7 Ballsack Blastfuck
8 Slaughter Sluts Supremacy
9 Grind Your Head Off!
10 Visceral Rape
11 Drillbit Defloration (Karaoke Version)

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|