Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

KNÆGT gör Sverigepremiär på hemmaplan med Mob 47 | FESTIVALPHOTO
 

KNÆGT gör Sverigepremiär på hemmaplan med Mob 47

Review2644_482255_501479873249198_207912849_n-1

Ett nytillskott på Malmös och Sveriges punkscen är Knægt! De har repat sedan decemeber förra året och består av veteraner från bland andra Satanic Surfers, Revenge, Skitkids, Moderat Likvidation och CDCP. En av gitarristerna, David Javue, träffar jag på en av Möllans uteserveringar en måndagskväll i maj och han är glad efter att ha premiärspelat på ”Malmö Hardcore Invasion” i Hamburg ett par veckor tidigare.
-Vi var tolv- tretton band som åkte från Malmö och vi spelade för en publik på cirka 500 pers som verkligen gillade oss. Det var succé och bättre debut kan man ju inte önska sig, berättar David.
-Hela tillställningen var utsåld och det var köer utanför . Senare fick jag höra att det snackades om oss i Berlin av folk som inte ens varit där.
Idag finns fyra låtar inspelade och på dem avhandlas vardagliga saker som behöver exponeras. Som tex hur scenbyggare behandlas av melodifestivalorganisationen i Malmö.
-Vi är ju gamla punksjälar men allt är inte jätteallvarligt. Vi har ju roligare nu än när vi var 13 samtidigt som alla har ett gemensamt driv och är mycket mer rutinerade, berättar David Javue.
Mot slutet av sommaren kan vi se fram mot en platta, Elva låtar är färdiga och jag får veta att det redan finns ideér till lika många till.
-Vi sneglar väl en del på gammal US punk som Poison Idea, Accused och Rich Kids on LSD och många av våra lyssnare som har varit med förr menar att influenserna från just Accused är tydliga, säger Javue.
På fredag blir det Sverigepremiär i Malmö på Häng Bar då Knægt och Mob 47 gör gemensam sak. Mob 47 är legender i sin egen samtid på en internationell punk-och HC-scen och var mest verksamma under mitten av åttiotalet men rekonstruerades 2005. Mob 47 kommer att spela på Ungdomshuset i Köpenhamn dagen efter giget på Häng Bar och senare i sommar på bland annat Play Fast or Don´t och på Distort Fest i Vancouver.
David Javue lovar att bjuda Häng Bars publik på mycket energi och jävlar anamma.
-Trummisen spelar alla låtar snabbare och snabbare på varje repa och live kan han bara inte hålla igen. Det kommer att gå fort, hälsar David.
Den som vill förhandslyssna kan göra det här:
http://www.reverbnation.com/knaegt

Var: Häng Bar, Kristianstadgatan 7 B, Malmö
När: Fredag 10:e maj 20.00
Vilka: Knægt och Mob 47

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|