Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

RAUBTIER @ HELGEÅFESTIVALEN 24/8 2012 | FESTIVALPHOTO
 

RAUBTIER @ HELGEÅFESTIVALEN 24/8 2012

 Betyg

Till tonerna av Björnes Magasin presenterar Norrländska Raubtier sig.

Helvetet brakar direkt loss med synkroniserad headbanging till Det Finns Bara Krig. Trots den hårda, krigiska och råa musiken så framstår basisten Jonas Kjellgren, trummisen Mattias Lind och sångaren/gitarristen Hulkoff som tår tre små mysiga nallebjörnar.


Tidigare såg många Raubtier som ett stort skämt. Nu efter tredje skivan i bagaget så visar Raubtier äntligen tvivlarna om vart skåpet skall stå (för de som fortfarande tvivlat). Deras musik på svenska får många att lyfta på ögonbrynen men om sanningen skall fram vad spelar det för roll vilket språk texterna framförs på, så länge texten är detsamma?

För att vara en trio Så utnyttjar de scenen till fullo. Tre mickstativ står prydligt uppradade och Hulkoff marscherar frekvent mellan mickstativen och skallar nästan stativen varje gång med sin headbanging, som skulle få vilken MMA fighter som helst att gå tillbaka till gymmet och öva på sin danska skalle!

Hulkoffs mellansnack är… svårt att begripa! I alla fall för oss skåningar. Några ord lyckas man greppa och Sveriges Elit handelade om oss skribenter, eller som han uttryckte det ”alla skitskribenter som skriver skit om Raubtier”, och syftar speciellt på någon från en tråkig aftonblaska.

Själv fruktar jag inte Raubtiers vrede mot oss skribenter, utan hyllar istället denna fantastiska orkester som hörstammar djupt in i de mörkaste skogar långt upp i landet. Perfekt som helgföreställning.

Publiken är inte så tät som den sett ut att vara under hela sommaren, men så är inte Helgeåfestivalen en hårdrocksfestival. Trots det står det en hygglig skara framför scenen som ofta och länge hoppar med i låtarna som Lebensgefahr, Besten I Mig och Dobermann. Till Världsherravälde så står ingen stilla utan då har Raubter fångat alla i sin björnsax.

Sista tonerna tonar ut i ett outro med det extremt tunga soundet från
Terminator 2. En avslutning som hette duga.

Tyvärr kan Raubtier aldrig någonsin göra en show som skulle berättiga i högt betyg så länge de envisas med att inte köra med en keybordist live. Syntslingorna är många och dominerande. Så pass dominerande att det just krävs att det skall framföras live. Istället blir det ett avdrag för denna saknad av musiker.


DET FINNS BARA KRIG
SVERIGES ELIT
LEBENGEFAHR
ACHTUNG PANZER
VITTRING
DISELDÖDEN
POLARVAGNEN
BESTEN I MIG
DOBERMAN
VÄRLDSHERRAVÄLDE
KAMPHUND
LÅT NAPALMEN REGNA

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|