Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Eldrimner: Inom förloppet av ett liv | FESTIVALPHOTO
 

Eldrimner: Inom förloppet av ett liv

 Betyg

Review1926_image002

Ett timglas av döda kroppar och texten "Timme efter timme rinner sanden sakta ner till timglasets botten. Likt den bottenlösa nakenhet i människans bisarra värld, där vi ruttnar."
Det är vad man möts av när man kommer in på Eldrimners hemsida. Ingen glad historia det här således...

Eldrimner bjuder på black/döds med få lugna stunder. Mest av allt är det ett hänsynslöst manglande. Ett kaos som tar mer än en lyssning att sätta sig in i, men när låtarna väl fastnar är det värt kämpandet. Det blir aldrig tråkigt utan det finns en skön dynamik över låtarna och plattan som helhet, mest tydligt kanske i “Ditt sista andetag” som är en av plattans höjdpunkter.

Alexander Andersson (även i Marionette) levererar texter på modersmålet med en rasande ansats. Här har vi bandets starkaste försäljningsargument just nu, de svenska texterna gör att de står ut från massan, och det fungerar riktigt bra. Textrader som “du ska brinna och jag ska njuta” är mer drabbande på svenska än på engelska.

Bandet lyckas hålla intresset uppe hela skivan igenom. “Undergången”, “Smutsen kommer inifrån” och titelspåret (med Axel Widén från Zombiekrig på gästsång) är några av spåren som lyser starkast.

En perfekt skiva att välkomna höstmörkret med.

Writer: Fredrik Tideman
I don't have Facebook


|Home|