Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Pentagram @ Hellfest, France 2012 | FESTIVALPHOTO
 

Pentagram @ Hellfest, France 2012

 Betyg

Review1824_Hellfest-20120617_Pentagram-_0614

Bobby är en riktig gammal buse som nästan stjäl all spotlight från sina bandmedlemmar. Detta genom att liderligt åla sin långa tunga mot de yngre skönheterna i publiken och spela luftgitarr såväl bakom som framför gitarristen. Dessutom var Carola fläkten på och lät gamle Bobbys hår flaxa som spindelnät i vinden. Vackert.

Jag finner det verkligen imponerande att bandet (om än med stor hjälp och support från fansen – se dokumentären: Last Days Here) lyckats skrapa ihop sig själva och bege sig ut på turné återigen. Turnén som även går under namnet Last Days Here, måhända anspela på bandens egen låt såväl som det ironiska i faktumet att det kanske är sista turnén Pentagram kommer att genomföra. De är ju inte ynglingar längre direkt - men visst fan lirar det som om det vore deras sista dag på denna jord! Det är magnifikt, det är stort. Jag själv, som stort Pentagram fan kunde inte annat än älska giget. Energin från både publik och band var bedövande, minst sagt.

Och vad mer? De är samspelta, riktigt tajta faktiskt, och lirar satanistisk 70tals doom när den är som allra bäst. Live Free and Burn, Sign of the Wolf, Call the Man … Pentagram leverar hit efter hit och har bara plockat det bästa av det bästa. Lätt bästa spelningen på hela Hellfest!!!

Writer: Mia Marjorie
I don't have Facebook


|Home|