Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Summoned Tide ska lägga världen under sig | FESTIVALPHOTO
 

Summoned Tide ska lägga världen under sig

Review1256_summoned-tide-560x314

Festivalphoto.net bytte några ord med Summoned Tide, som är en av deltagarna i tävlingen Released:Live & Unsigned, vilken går av stapeln på Harry B James i Stockholm, den 29 oktober.

Vilka är er era största influenser?
- Vi influeras av vardagen och det som händer i livet. Influenser i form av andra band så är det allt från Iron Maiden, Black Sabbath, RUSH, Symphony X och Dream Theater till Hammerfall och Europe till filmmusikskaparen Hans Zimmer.

Vad är det bästa med att vara med i Releasedtävlingen?
- Det är ett erkännande för oss som band, nå ut till nya fans och helt fantastiskt prisbord.

Vad är er drömspelning – lokal, plats, stad, festival?
- Det är svårt att säga eftersom det finns fantastiska scener, städer och festivaler jorden runt som vi vill inta. En av dessa är Festivalscenen på Sweden Rock

Vilken är den bästa spelning ni har gjort hittills och vad var det som gjorde den så bra?
- Stora scenen på Kulturnatten i Umeå 2011 var storslaget med en fantastisk ljusshow, ljud som var totalt, stora tv-skärmar bredvid scenen och en massiv publik med hängivna fans. Men det är en av många "bästa" spelningar.

Nu för tiden är man ju som artist inte lika bunden vid ett bolag för att kunna marknadsföra sig och dela med sig av sin musik som man var förr – vad vill ni i första hand ha ut av ett skivbolag?
- Skivor kan man, med all respekt, skapa utan skivbolag. Vi skulle vilja ha deras distributionsnät, promotion och management för att öppna dörrar till arrangörer och försäljningsställen.

Om ni kommer till finalen i december – vad skulle det innebära för er att vinna?
- En stor milstolpe på vår väg till toppen. Vi är "ett av dom hetaste banden från norr på metalscenen" och Robertsfors nästa exportprodukt. Vi ska lägga världen under oss. Målet är att vara ett av världens topp10-band inom vår genre.

Writer: Julia Bentling
I don't have Facebook


|Home|