Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Rookie

Up and coming bands and a few headliners plays at this indoor festival at Metropol in Hultsfred.
http://rookiefestivalen.se/


Covered festivals:

    Rookie 2004

    Rookie 2005

    Rookie 2006

    Rookie 2007

    Rookie 2008

    Rookie 2009

    Rookie 2010

    Rookie 2013

Name* Comment*
Email  
     

Rookienyheter Rookienyheter Written 2013-10-01 02:53:10
Stor och Redline records fixar hiphop på Rookiefestivalen!

Hultsfred 2013-10-01

Den hyllade rapparen Stor kommer till Rookiefestivalen som går av stapeln på Rockcity i Hultsfred den 25-26 oktober. Med sig har han inga mindre än de legendariska The Salazar Brothers och en av årets hetaste nykomlingar inom svensk hiphop, Linda Pira. Negative Nancy, The Fix, flo., Dapz, Browsing Collection och Musikkollektivet kompletterar det sista släppet för i år.

Rookiefestivalen som arrangerades för första gången 2000 har som syfte att ge oetablerade band en chans att synas med mer etablerade artister. Genom åren haft bland annat artister som Miss Li, Movitz, Moto Boy och Maia Hirasawa på de mindre scenerna innan de slog igenom. Totalt kommer nitton band att uppträda under helgen och förutom spelningar även seminarium att äga rum. På hemsidan www.rookiefestivalen.se finns det mer information om evenemanget och artisterna. Biljetter finns att köpa via ticnet.

Stor slog igenom och befäste sin plats som en av Sveriges bästa rappare med albumet Nya skolans ledare och nya skivan Shere Khan XIII fick genomgående bra betyg av Sveriges musikjournalister. Linda Pira är aktuell med singeln Bang Bang/Bäng Bäng och en webbserie som kommer visas på PSL-bloggen och SVT play. The Salazar Brothers är legendariska hiphoproducenter med ett förflutet i den banbrytande hiphopgruppen The Latin Kings.

Browsing Collection är ett rockband bestående av fyra unga brudar från Skövde trakterna vars musik bäst beskrivs som ”En Fet, tight käftsmäll”. Negative Nancy vann den Svenska och Nordiska finalen i detta års upplaga av Emergenza Festival. Musikkollektivet från Stockholm spelar skön pop med reggaegung. flo. spelar disco-pop och Stockholm/Norrköping-baserade Dapz står för hiphop.The Fix som är från Stockholm spelar ösig rock.

Med detta är alla band för årets festival släppta och då återfinns bland annat Far & Son, Vånna Inget, Stor/Linda Pira/The Salazar Brothers, Julia Vero, RMK & Toppen, Fjärilseffekten, Hurricane Love, We met tomorrow. John Bull Gang, Join The Riot i årets uppställning till Rookiefestivalen 2013. Fullständig line-up finns på www.rookiefestivalen.se
Rookie nyheter Rookie nyheter Written 2013-09-23 06:36:41
Vånna Inget klara för årets Rookiefestival!
Hultsfred 2013-09-17

Den årliga Rookiefestivalen som anordnas på Rockcity i Hultsfred den 25-26 oktober släpper nu sina första artister. Festivalen anordnas av studenter på Linneuniversitetets Music & Event Managementprogram och har som syfte att ge oetablerade band en chans att synas med mer etablerade artister. I första släppet som har en lokal förankring finner vi ett av festivalens dragplåster, Punkrockbandet Vånna Inget. I släppet finns också Hurricane Love, RMK & Toppen, John Bull Gang och Mashima.

Rookiefestivalen som arrangerades för första gången 2000 har genom åren haft bland annat artister som Miss Li, Movitz, Moto Boy och Maia Hirasawa på de mindre scenerna innan de slog igenom. Totalt uppträder nitton band under helgen och förutom spelningar kommer även seminarium att äga rum. Mer information om festivalen kommer kontinuerligt uppdateras via www.rookiefestivalen.se.

Smålandsbördiga punkrockbandet Vånna Inget är ett av de mer etablerade banden som kommer uppträda. Bandet, vars medlemmar har rötter i orter omkring Hultsfred, drog en storpublik när de spelade på This is Hultsfred i somras och har gjort sig kända för sina livespelningar. Bandet är också aktuella med sin andra skiva ”Ingen botten” som släpps den 25 oktober.

I släppet hittar vi även framtidslöftet Hurricane Love som 2012 vann den internationella musiktävlingen för osignerade band, Emergenzafestival. Klara är också hiphopduon RMK & Toppen som nått framgångar med hitten ”Gå mot rött”. Emmabodabandet John Bull Gang som levererar rock med rockabillyinfluenser och det lokala metalbandet Mashima kompletterar det första bandsläppet. Biljetter släpps inom kort på Ticnet.se
Rookie | FESTIVALPHOTO