Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Rockbitch Boat

Vad?
En flytande festival tillika Halloweenkryssning i rockens tecken!

Hur?
Två dygn med 40 band på tre scener + diverse happenings, events och non-stop party.

När?
8-10 November ombord på Tallink-Silja's fartyg Isabelle mellan Stockholm, SE och Riga, LV.

Halloweenkryssning, helt unik i sitt slag, med 40 liveband på 3 scener under två dygn. Lägg på detta en 5 timmar lång möjlighet till shopping och sightseeing i Lettlands historiska diamant; deras oerhört vackra huvudstad Riga.

Utöver musiken bjuds det på Halloween Maskerad-Bal exklusivt presenterad om Black Magic Fools, SKITARG Freakshow, Guitar Battle, Rock / Metal karaoke
...och mycket mer!

Alla banden är svenska och musiken varierar från melodisk rock till tyngre och mer aggressiva tongångar. Helt enkelt allt tänkbart mellan AOR och death metal.

www.rockbitchboat.com


Covered festivals:

    Rockbitch Boat 2013

    Rockbitch Boat 2014

Name* Comment*
Email  
     

Rockbitch News Rockbitch News Written 2013-12-02 14:03:36
Check out the video of awesomeness from Rockbitch Boat Halloween Cruise 2013 at http://youtu.be/0_iISD0w1Kg
Festivalnytt Festivalnytt Written 2011-08-16 03:53:08
Club Jam och Rockbitch Management lanserar en mycket speciell Halloweenkryssning, helt unik i sitt slag, med 30 liveband på 2 scener under två dygn. Lägg på detta en 5 timmar lång möjlighet till shopping och sightseeing i Lettlands historiska diamant; deras oerhört vackra huvudstad Riga. Helt enkelt ett oemotståndligt paket för Sveriges alla rockfans.

Kända headliners såväl som nya uppåtgående band, noggrant utvalda av Rockbitch Management tillsammans med Club Jam, äntrar scenerna under dessa två fullspäckade dygn. Men som om detta inte vore nog så bjuder kryssningen dessutom på:

 Halloween Maskerad-Bal exklusivt presenterad av Nocturnal Modeling Agency
 SKITARG Freakshow
 Guitar Battle med de bästa gitarristerna på båten
 Rock / Metal karaoke
...och mycket mer!

Carl och Renée Dahlberg (SE/US, numera gift par) har tillsammans omkring 40 års erfarenhet av olika arrangemang inom musik och events, och satsar nu stenhårt på detta nya koncept av rockkryssningar.

”Vi letar upp nya intressanta band som vi tycker förtjänar en större publik och bättre möjligheter. Så vi samlar dem på ett kryssningsfartyg tillsammans med några större akter som dragplåster. Hur fräckt som helst!!”
- Carl & Renee

Kryssningen pågår under 40 timmar, vilket innebär två nätter med fullt party samt ett 5 timmar långt break för
uppehåll i vackra Riga där man kan frossa i spännande sevärdheter och shopping.
Två scener kommer att vara riggade. En större huvudscen för våra headliners och en mindre klubbscen för vår intressanta kollektion av de nya unga band.
Alla banden är svenska och musiken varierar från melodisk rock till tyngre och mer aggressiva tongångar. Helt enkelt allt tänkbart mellan AOR och death metal.

Det kommer att arrangeras roliga tävlingar och happenings under hela kryssningen med Guitar Battle & SKITARG Freakshow som höjdpunkt! Vinnaren av Guitar Battle får en ny elgitarr alternativt en studiosession för sitt band som pris. SKITARG Freakshow avslutar kryssningen och får absolut inte missas! Våra favoritclowner kommer att äga scenen totalt och ge er en freakshow utan gränser, MÅSTE SES!

VIP-gästlistan inkluderar skivbolag, musikpress, radiostationer och annat viktigt folk inom branschen som ger våra mindre band ett gyllene tillfälle att marknadsföra sig och knyta nya kontakter som är värdefulla på dagens musikscén.

Kanske finns Sveriges nästa stora rockexport ombord på båten, redo att upptäckas?

Huvudattraktionen på årets upplaga av Rockbitch Boat Halloweenfest är ENGEL från Göteborg med support från inga mindre än:
Transport League
Sister Sin
Degradead
Decadence
Man.Machine.Industry
Skitarg
Tallink-Silja har arrangerat ett unikt bokningssystem där varje band får poäng för de biljetter som sålts när bokningen görs. Ju fler poäng banden får desto bättre speltid! Det finns till och med platser reserverade på den stora scenen speciellt för de mindre banden som drar mest folk!

Mer info? Gå till:

www.rockbitchboat.com
Rockbitch Boat | FESTIVALPHOTO