Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Peace And Love

The Peace & Love festival area is located in the centre of Borlänge. At the Peace & Love festival site you will find several stages, food and snack for sale, medical and spiritual care, information stands, performance artists, merchandise for sale, decorations, toilets, water stations (to fill your empty plastic bottles at), exhibitors and plenty of other things!

Peace & Love stands for diversity. It is repeated in several aspects, such as age and musical styles. It's a mix of people.

Behind the Peace & Love Festival and the Peace & Love World Forum is the non-profit organizations and associations P & L Event and P & L INSPIRE as a united force.

The goal of our work is to combine the humanistic values of culture and knowledge and to inspire greater compassion and understanding, at local and global levels.

http://www.peaceandlove.nu/


Covered festivals:

    Peace And Love 2006

    Peace And Love 2007

    Peace And Love 2008

    Peace And Love 2009

    Peace And Love 2010

    Peace And Love 2011

    Peace And Love 2012

    Peace And Love 2015

    Peace And Love 2016

Name* Comment*
Email  
     

Christer Folkesson Christer Folkesson Written 2016-04-26 05:08:06
Se den här hyllade filmen om hur festivalen Peace And Love skapades som en motkraft till det onda i Borlänge och Världen!
http://www.svtplay.se/video/7936895/peace-love-uppgang-och-fall/peace-och-love-uppgang-och-fall-1
Festivalnytt Festivalnytt Written 2015-04-30 10:35:31
Petter, Lorentz och mfl till Peace & Love

LORENTZ

Lorentz Berger är kanske mest känd från succésamarbetet med brorsan Sakarias Berger. De gav oss hits som Molnen och Mayhem. Nu erövrar han världen på egen hand! Solodebuten ”Kärlekslå- tar” (2014) har hyllats av musiksverige och gav honom en Grammis för årets hiphop/soul. Singeln ”Där dit vinden kommer” har röjt enorma framgångar och spelats över 5 miljoner gånger på Spotify.

PETTER

Hiphoplegenden Petter har släppt åtta fullängdare och två samlingsalbum. Hans skivor har sålts i över 500 000 exemplar och spelats runt 100 miljoner gånger på Spotify. Han ligger bakom några av Sveriges största hiphop-låtar någonsin: “Mikrofonkåt”, ”Så klart”, ”Repa skivan”, ”Logiskt” och ”Håll om mig”. Han har programlett SR:s Musikhjälpen och gjorde under 2010 en hyllad medverkan i SVT:s Så mycket bättre.

MATOMA

23-åriga DJ:n och producenten Matoma från Trondheim i Norge har tagit världen med storm det senaste året. 2014 skrev han sin kandidatuppsats i musikteknologi och tänkte sig ännu ett års stu- dier för att bli musiklärare. Idag är han en av Norges hetaste DJ:s och houseproducenter och har samarbetat med stjärnor som Enrique Iglesias, Tegan & Sara och Imagine Dragons.

1 & 2-DAGARSBILJETTER TILL FESTIVALEN!

Vi passar också på att släppa årets 1 & 2-dagarsbiljetter till festivalen.
• 1-dagars biljetterna, torsdag, fredag eller lördag, kostar 595 kr/dag
• 2-dagars biljett, fredag/lördag kostar 995 kr

Biljetter och mer information finns på www.peaceandlove360.se
Peace n Love nytt Peace n Love nytt Written 2015-04-23 05:25:32
Mer roots, pop och färgstarka akter till Peace & Love 2015

Våren är äntligen här och sommarens festival närmar sig med stormsteg. Idag har Peace & Love den stora äran att presentera ytterligare fem akter till sommarens bästa fest 2–4 juli i Borlänge. Det blir färgstark pop och roots från Sverige, USA och Irland:

Kjell Gustavsson & The Rhythm ’n’ Blues Orchestra bjuder på svingande rhythm & blues, som täcker allt från traditionell sydstatsrock, boogie, funk och soul till Louisianas heta cajun/zydeco rytmer. Med smittande spelglädje och enorm entusiasm charmar de publiken oavsett ålder och musiksmak!

Alla 20-åriga musiktalanger söker inte till Idol för att få en genväg mot en artistkarriär. Ellen Sundberg skulle aldrig komma på tanken. Hon gör musik för att hon kan, för att hon måste. I vår släppte hon sitt andra studioalbum ”White smoke and pines” och är ute på en lång turné över hela landet. Hon hyllas av kritiker och fanns med på DN:s lista över "Veckans bästa" i mars.

Judah & The Lion (US) kombinerar folk-americana och pop – två till synes skilda musikaliska världar – och skapar magi. Den Nashvillebaserade trion består av 21-årigarna Judah Akers, Brian Macdonald och Nate Zuercher. Debutalbumet ”Sweet Tennessee” (2013) placerade dem i topp 20 på flera Billboard-listor. Uppföljaren ”Kids These Days” från 2014 är en än större succé i hemlandet, de största hitsen har närmare halvmiljonen lyssningar på Spotify!

Johan Örjansson, eller Basko Believes som han kallar sig numer, levererar romantisk och drömskt inlindad musik. Efter tre album och ett flitigt turnerande i Sverige fick han en inbjudan av de kultförklarade grabbarna i Midlake. Resultatet blev skivan ”Idiot’s Hill”. Han är en artist som bestämt sig för det viktigaste. Att vara modig och sann samt att ta sitt skapande på största allvar.

En grabbnäve modern irländsk folkrock mixad med Jakob Hellman-pop ger Ryan O’Reillys (IR) sound. Han åker Europa runt för att dela med sig av sin hyllade musik till sina fans. O’Reilly har varit i Borlänge flera gånger tidigare och spelat hos Agnes och Folk & Rock. Han är en färgstark hedersknyffel som aldrig stannar upp. Ständigt på språng, ständigt ute på turné!

52 akter inom musik och inspiration är nu klara för Peace & Love 2–4 juli 2015.

Biljetter till Peace & Love 2015 säljs via Biljettforum och på Café Peace & Love i Borlänge centrum.

Festivalpass 3 dagar utan camping, 1 195 kr + 50 kr serviceavgift
Festivalpass 3 dagar + camping, 1 445 kr + 50 kr serviceavgift
2-dagsbiljett, fredag och lördag, 995 kr + 50 kr serviceavgift
1-dagsbiljett torsdag, fredag eller lördag, 595 kr/dag + 50 kr serviceavgift

Peace & Love Festival & Forum
Bakom Peace & Love Festival & Forum står de ideella organisationerna och föreningarna Peace & Love Event och Peace & Love Inspire. Målet med arbetet är att förena humanistiska värderingar med kultur och kunskap, samt att inspirera till större medmänsklighet och förståelse, på lokal och global nivå.

Biljetter och mer information finns på www.peaceandlove360.se
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-05-28 00:23:37
Peace & Love AB begär sig själva i konkurs - Festivalen 2013 inställd


Idag tisdag begär Peace & Love AB sig själva i konkurs. Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.
I höstas sattes en plan upp som var realistisk med tanke på den ryggsäck Peace & Love AB bar med sig och den planen har följts och har känts trygg. Lönehelgen i maj förväntades att bli det stora lyftet. Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. Tyvärr kom aldrig lyftet i år.
Hur många som väntade, som tänkte köpa och som ville uppleva det som skulle bli sommarens mest magiska händelse kommer vi aldrig att få veta. Det blir ingen festival.
Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.
Stort tack till alla funktionärer, artister, samarbetspartners, sponsorer, medarbetare, Borlängebor och Borlänge kommun för de 14 år som festivalen funnits.
Peace & Love startades inte bara som en vanlig musikfestival utan också med en vision att förändra världen. Fortsätt att sprida vårt budskap, det kommer vi att göra.
Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa.
Inga uttalanden i medier kommer att göras under dagen från ägare, presschef eller någon annan representant från Peace & Loves ledning eller interimsstyrelse. Mer information kommer under presskonferensen och vi hänvisar till den. Information finns även på www.peaceandlove.se
”For those who missed the Sixties. It’s about nonviolence, equality, diversity, fellowship, solidarity, freedom, understanding — oh yes, and music. Peace & Love is the biggest annual festival in Sweden, which just goes to show”. New York Times, dec 2012
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-05-21 05:58:15
Peace & Love ger Siesta-biljettköpare möjlighet att köpa festivalpass till halva priset
Peace & Love - 2013-05-21 16:44
Det är med en klump i halsen och gråt i ögat vi nås av beskedet att våra vänner i Hässleholm, Siestafestivalen, lägger ner.
Flera av oss på Peace & Love har besökt Siesta, vissa av oss har jobbat där och en av våra medarbetare har även spelat på Siesta, med andra ord har festivalen betytt mycket för oss.
Stämningen som uppstod på det gamla regementsområdet i Hässleholm var allt som oftast magisk och vi minns spelningar med Placebo, Eagles of Death Metal, Håkan Hellström och Bob Hund.
Vi vill försöka ge de som köpt biljett till Siesta en kompensation.
Därför får alla som köpt biljett till Siestafestivalen 2013 köpa ett festivalpass till Peace & Love för halva priset.
Vi kan garantera att även om det planerats att spendera festivalsommaren på en åker utanför Hässleholm så kommer det förhoppningsvis bli lika roligt i Borlänges centrala delar under Peace & Love 2013.
De som är intresserade av detta erbjudande mejlar info@peaceandlove.se för mer info.
Erbjudandet gäller fram till 7 juni.
Peace And Love | FESTIVALPHOTO