Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Photographers and writers | FESTIVALPHOTO

Peter Bjöns

 

In the camera bag:

Canon EOS 40D
24-70mm f/2.8L USM
50mm f/1.8 USM II
Canon Speedlight 580EX II
Canon BG-E2N Batterigrepp

Hej!

Peter Bjöns heter jag, är 25 år och bor i Falun med min sambo Madelene och våra två katter. Jag brukar oftast beskrivas som kreativ, engagerad och målmedveten. Allt jag gör, gör jag med hela mitt hjärta; fullt ut till perfektion.

Just nu praktiserar jag på Arenan i Falun, som är ett ”kulturhus” främst för ungdomar men även för alla, där man till exempel kan lära sig foto, trycka T-shirts och måla. Varje fredag är det olika evenemang och konserter. Det jag sysslar med på Arenan är affisher, logotyper och dokumentation av evenemang och konserter. Hjälper också ungdomar i fotostudion och har också hållt i en 8 veckor lång inspirationskurs i foto för arbetslösa från Finsam. Jag gör också små sidoprojekt; fotograferar musiker, designar loggor, affisher och visitkort till band och föreingar, fotograferar företag och tillochmed bröllop. Har även designat en del hemsidor åt företag och privatpersoner. Mitt kunskapsområde är brett och jag letar alltid efter nya projekt för att utveckla mig själv!

Mitt största intresse är dock fotografering. Mitt "mörkrum" heter Adobe Photoshop Lightroom, helt oslagbart program för RAW-bearbetning! Andra program jag behärskar och använder frekvent är Adobe Photoshop för bildredigering, Adobe Illustrator för design av t.ex. logotyper, och Dreamweaver, där jag bygger hemsidor.Jag har även tillgång till fotostudio.

Photos taken by Peter Bjöns:

2011-02-26 Hitt (Arenan - Falun)
2011-02-25 Mary Fay (Arenan - Falun)