Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Sweden Rock Festival | FESTIVALPHOTO

 

 

Sweden Rock Festival

 

2010-06-13 01:32 - Vakternas behov av makt @ SRF

Säkerhetsvakter. Män som vill skydda folk från skador och upprätta ordningen eller män som är maktgalna och ser sin bricka som ett styrkebesked. SRF egna vakter inne på området gjorde ett kalasjobb, speciellt framför scenerna. Kan tyvärr inte säga det samma som säkerhetsvakterna som rörde sig utanför området.

Flertalet inkl mig själv var inte långt ifrån att dö! Nej jag överdriver inte. Den stora vägen mellan griscampingen (Sveriges största pissoar) och ner mot Norje Boke camping, kunde slutat i flera skador och t.om. dödsfall! Vid tvåtiden på natten så var det fullt med glada människor som var påväg till sina kojor då plötsligt tre ordningsvakter kom rusande i full fart på sina stora fyrhjulingar. Först hör jag hur folk skriker samtidigt som jag snabbt blev omkörd av den första. Sen ser jag nästa komma i full fart. Det gick rikigt fort faktiskt. Tio sekunder senare kommer en tredje och rusar förbi. Då fick jag hoppa in i de nerkissade buskarna för att inte bli påkörd.

De körde med helljusen på och tog för givet att vi skulle akta oss. De tutade inte utan använde det höga motorljudet som varning. problemet är att flera av oss är trötta och reagerar inte snabbt då vi både är utmattade och i flesta fall berusade. Personer står och skriker efter de kört förbi. Två killar fick som jag hoppa rätt in i kissoaren och satte händerna rätt i en sjö av kiss. Det var ren tur att ingen blev påkörd. Kort därefter kom fyra poliser springandes då det uppenbarligen hade hänt något. Men varför i helvete använder de inte sin tuta och varnar. Att de kör så fort och rusar motorn att den hörs långa vägar är inte försvarbart om det så pågick en gruppvåldtäckt! En ordningsvakt uppgift är att se till att ingen blir skadad. Inte att själva skada.

Stämningen med årets ordningsvakter över hela festivalen iår är betydligt sämre än tidigare. Går man fram till dem för att fråga om närmaste väg eller annan information började de oftast brösta sig och säga "söker du bråk". Med den inställningen kan de torka sig i baken och jobba på en jävla fängelseanstalt.

Att vara tillmötesgående och visa respekt är något som ordningsakterna inte läst i årets manual.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-13 01:06 - Maten en stor bluff @ SRF

Det har varit mycket liv om maten bland Sweden Rocks matstånd tidigare år. Det har t.om. gjort undersökningar på nätet om vad folk tycker om priserna och portionernas storlek. Ingen hänsyn till den undersökningen har tydligen tagits, då det var värre än någonsin. Vill du köpa en liten skål pasta med lite sås på så kostar den 75kr. I samma vagn fast på torget resten av året kostar 35kr. Då får du dessutom mer sås!

Potatisgratäng med fläskfilé. Låter det gott? Jo verkligen speciellt när man ser köttet svämma över tallriken. Men nej då. Givetvis är köttet skurits så tunt att de är så lövtunna att dett inte finns någon näring eller smak att urvinna dem. Favoriten wokad älg inne på området är något som fick en att gå tillbaka till matståndet för att kräva påfyllning av kött. Det var till 70% sallad och resten sås! Lyckades skrapa ihopa några gafflar kött.

priserna är i flera fall dubblade speciellt när portionerna är halverade. Langosen är ett exempell. Nu kostar de 50-80kr men så är langosbrödet så litet att de ryms på ett vanligt tefat. För några år sedan var de så stora att man inte orkade äta upp dem. Nu blir man långt ifrån mätt.

Att priserna höjs på festivaler kan jag förstå men att samtidigt att sänka matmängden mot vad de säljer när de står på stadstorget är kriminellt. Nästa år blir det att ta med sig egen mat för handla mat på Sweden Rock kommer jag aldrig mer göra.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-12 09:32 - Epica @ SRF

Epica ett band som går i samma fotspår som Nightwish och Within Temptation fast med lite mer tyngd, röjde med en fulltankad och nysmörjd motor. Det gick fort. Det gick åt helt rätt håll. Det var energiskt i högsta grad. Simone Simons var en gudinna och sjöng som den sanna lilla rödhåriga älva som hon är. Även gitarristen Mark Jansen growlade med ful kraft. Jag blev totalt knockad av deras energi på scenen och så sällan har det varit så bra ljud på den scenen.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-12 09:26 - Full fart på både folket och vinden @ SRF

kl.12.15 drog Dream Evil igång på lördagen. Jag trodde att som sångaren Niklas sade, att de inte trodde det skulle komma så mycket folk som det gjorde. Det var folk upp till kullen på Swedenstage. Ståupp farsen håller tydligen hela veckan ut. Nicklas var likaså som många andra band iår på skämthumör. På den timmen de hade på sig, hann de bränna av äldre hits som Chasing the Dragon och Book Of Heavy Metal. Samtidigt fick vi njuta av de starka låtarna från senaste plattan In the Night som t.ex Immortal och Bang Your Head. Under tiden som Dream Evil spelade kom solen fram för att sedan snabbt försvinna igen när de gick av scenen.

Kort efter intogs DIO Stage av Skyclad. Det var så fruktansvärt dåligt att jag var tvungen att lämna området efter bara två låtar. De började innan alla hann ställa i ordning sina instrument. Det lät förfärligt och kvinnan som spelade på violinen sprang från hörn till hörn och spelade. Såg mer ut som en virrig höna. Bra spelade hon inte heller. Min lillsyrra spelar bättre som bara spelar på hobbynivå. Skyclad firade 20 år och vad jag kunde så så såg det mer ut som ett nybildat pajasband som inte lirat mer än 20 minuter ihopa.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-12 08:51 - Total Destruction. Den kraftiga vinden blåste om kull allt i sin väg inkl ljudtornen


Total Destruction. Den kraftiga vinden blåste om kull allt i sin väg inkl ljudtornen

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-12 01:53 - Det finns husvagnar som vill tälta dem med!


Det finns husvagnar som vill tälta dem med!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-12 01:52 - I stormens öga @ SRF

Under gårkvällen under under de sista speltimmarna började det blåsa rejält. Snabbt övergick det från rejält till kollosalt! Klockan är nu tio på morgonen och det känns som man legat i en torktumlare hela natten. Tält har blåst upp i träden och andra är spårlöst försvunna. Nere på husvagnscampingen har de fastmonterade tälten blåst runt husvagnarna eller blåst sönder.

Detta är inget som skall få oss att tappa humöret. Tvärtom så klamrar vi oss fast vid varandra och röjer på som aldrig förr.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 09:23 - Det var blött vid merchståndet


Det var blött vid merchståndet

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 09:19 - Rock ´n´ Roll @ SRF

The Itch öppnade gladeligen Dio stage 11.30. Flera morgonpigga rockers rullade sakta men sökert ner för backen och bevittna en helt underbar spelning. Mot tidigare år på den scenen så var ljudet riktigt bra. De som köade för att komma in fick höra hela spelningen klart och tydligt. Samma plats förra året var bara odrägligt skorrande. The Itch rockiga dängor väcker publiken. Det svänger och bättre efterfest till Aerosmith kan man inte ha. Lucas lite raspiga röst för bandets sound närmare 70-talet än vad någon kan föreställa sig.

Snabbt efter den kliande spelningen rusade jag till Grave Diggers spelning. De firade 30 år som band och bjöd på en effektfattig show med inte så klockrent ljud direkt. Låtmässigt hade de kunnat köra på med betydligt bättre låtar. Avslutande Heavy Metal Breakdown blev dock ett litet antiklimax. Den lossnade inte riktigt.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:41 - Då var det rusning vid insläppet


Då var det rusning vid insläppet

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:40 - Fredagens band @ SRF

Fredagen lyser upp och värmer med storheter som Magnum, Gary Moore, Cinderella och Billy Idol. Personligen har jag bara ett tillfälle att pausa och det är ehm innan första bandet 11.30! Kommer springa som en tokstålle mellan scenerna. Tur är väl det att det oftast är 15min paus mellan de stora scenerna. Men det är tid som går åt för att förflytta sig.

Nu skall jag gå och kolla på The Itch. Ett band som inte vågar se på dagens musikaliska förändringar utan ser framåt genom att kolla i backspegeln. Riktig rock utlovas.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:35 - Fredagens dilemma @ SRF

Det är fredag. En grå och kylig fredag. En dag som borde vara varm och ljus. Idag är det många som har sin skolavslutning idag och med skolavslutningen kommer även studenten. Massor av ungdomar har snabbt tagit sig hem för att ta studenet och för att lika snabbt rusa hit igen. Andra som har lite längre än till t.ex Sölvesborg eller Kristianstad får däremot ställas mot ett stort val - studenten eller D.A.D på Sweden Rock.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:18 - DIO Stage


DIO Stage

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:17 - Bara glada filurer på festivalen


Bara glada filurer på festivalen

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 02:16 -

Hej bloggen! Ledsen att jag inte varit inne på ett dygn nu. Det har varit störningar med det trådlösa nätverket här så jag har inte haft möjlighet att skriva. Så här kommer en resumé för onsdagen.

F.K.Ü
Bra trash. Eller jäkligt bra oldschool-trash. Dessa killarna har helt klart framtiden för sig efter sin rekordspelning på SRF (deras största publik någonsin). Freddy Krugers Underwear kör stenhårt på sin skräkinspererade trash. Det är mycket smink och blod och inte för att glömma- grönröda randiga sönderslitna tröjor. Musiken då? Jo det var som att få en fet fläsksmäll stup i kvarten! Snabba låtar med klös i. Eller som de själva sa - "Vi skriver de bästa riffen i världen. Lyssna bara på detta". F.K.Ü var som en enda stor Aftonbladet-redaktion! de skapade roliga citat efter varandra. Trots sin hårda musik lyckades de hålla en jämn frekvent återkommande skämtattack. Här är några axplock:
"I am Larry and I am a moshaholic"
"You are sexy and I want to fuck you all. But Ill kill you first"
"Suck my big harry balls"

Från skräck går vi snabbt över till pirater. Skottska Alestorm entrade Swedenstage. Förväntningarna på detta band live var ganska låga. Hade jag haft högre förhoppningar hade jag blivit sjukt besviken. Ut på scenen kommer ett intetsägande litet folk. Hawaii-shorts och ja inget mer! Ingen backdrop och INGET dragspel. Kvalitén på musiken live var som beräknat. Riktigt jäkla uselt. Sångaren försökte låta piratiskt men föll pladaskt. De spelade dessutom fel massor av gånger. Humorn var hög men nej tack. aldrig mer. Även här florerade citaten som:
"We are here to drink you ale and fuckin´ your women"
"lets get fuckin´ naked"Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-11 01:37 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-09 03:21 - Detta eviga regnande @ SRF

Förra året gick till historien som det kallaste Sweden Rock. Det var frost på bilarna under natten och regnet var något som man svor över då det aldrig tog slut. I går hade vi tur då solen visade upp sig men på kvällen blev det snabbt kallt igen och det var endast några grader. Idag inleder vi dagen med en soldans då regnet åter har gjort intrång på vår folkfest. Det är kyligt och blåsigt. Tog en titt på väderkanalen och i eftermiddag skall regnet ha gett upp... för dagen.

Frukoststånden har öppnat men de morgonpigga lyser med sin frånvaro. Blev det för mycket igår kväll kanske?

Jaja nu ser vi framåt och inväntar solen igen om några timmar. Nu får vi chansen istället till att kramas och hålla varandra varma i tälten

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 14:32 - Tröjstånden svämmar över med diverse roliga motiv


Tröjstånden svämmar över med diverse roliga motiv

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 14:29 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 14:28 - Besökarna @ SRF

Sprang på några trevliga tyskar som bjöd på öl och många skratt. Vi satte oss ner och pratade festivalliv i Europa. Benny och Leif från Kiel sålde sina KISS-biljetter för att få råd med SRF 3-dagars. Det tog dem bara 6 timmar att köra hit och det är deras första festivalbesök i Sverige.

Benny menade att festivalerna här är små och trevliga. I Tyskland är allting så strikt och sterilt. Där tittar folk på dig om du kommer i svart hår och sleeze-kläder. Här kan man klä sig slitet som man vill och vara den man är. Vi älskar det och då har festivalen inte börjat! Benny pratar sedan på om hur bra musikkultur vi har i detta avlånga land.

Filippa som bara har 20min hit säger till tyskarna att detta är vad vi svenskar gör bäst. Att festa utomhus på festivaler och bara umgås.
Efter en timmes glatt samtal strövar vi vidare och stöter på en massa annorlunda folk

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 09:20 - Maten @ SRF

Matstånden blir allt fler och variationen växer för varje år. Vad sägs som en tallrik Sykling eller vålulle?

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 09:16 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 09:11 - Husvagn vad är det? Vi tar med hela huset!


Husvagn vad är det? Vi tar med hela huset!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 09:10 - Camping @ SRF

Griscamping börjar redan göra förtjänst av sitt rykte, att det grisas mycket. Allt efterhand som folket landar blir det mer och mer som en krigszon där spillrorna blockerar framfarten. Festivallivet leker med andra ord.

De som nu väljer att inte ta med sig sitt ihoptejpade tält har andra påhittiga lösningar. Varför inte sova under en presenning eller i en nergången skolbuss. De som är lite mer bekvämare av sig tillhåller på husvagnscampingen. Givetvis finns det vissa som vill vara värst. Varför inte ta med sig sin stora långtradare på campingen!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 09:03 - Alla typer av kläder är tillåtna...


Alla typer av kläder är tillåtna...

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 05:49 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-08 05:48 - Snart, mycket snart.....

Bygget är uppe i högsta växeln. Arbetarna sliter för fulla muggar för att besökarna skall få den ultimata upplevelsen på en av världens mest kända festival för rockpubliken. En festival som lockar besökare från USA hela varet runt till Japan!

Efter en blöt inledning så verkar det som solen äntligen har hittat till lilla Norje. Nej inte i landet Norge som Axl trodde var i Sverige! Förra veckan spelade nämligen Guns n´Roses i Oslo och blandade kanske ihopa Norje i Sverige med Norge som landet Norge och viftade med en Svensk flagga! Hoppas han nu inte viftar med en Norsk flagga i helgen bara!

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Stefan Vohnsen
|Home|