Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Getawayrockfestival - Torsdag | FESTIVALPHOTO

 

 

Getawayrockfestival - Torsdag

 

2010-07-08 16:34 - G.R.F. första dagen avslutad

MEGADETH toppade torsdagens sprängfyllda dag efter att Exodus värmt upp publiken precis innan. Det var trångt och delvis kaos längst fram. Flera tvingades att bli uppdragna förbi staketet då trycket var enormt. En längre recension på Megadeths fantastiska spelning kommer senare.

Tidigare under kvällen röjde publiken frenetiskt till Brasilianska Cavalera Conspiracy. Moshpits på kanske 12m i diameter förekom inte bara under en eller två låtar utan under hela konserten som varade i en timme. Jag tappade räkningen på hur många som fick näsblod. Dessa killar som fick näsblod körde på som inget hade hänt och efteråt så skrattade de bara åt det hela och struntade i att söka vård.
Cavalera var taggade och manglade på och trumljudet klingade perfekt.

Har pratat med polisenvid några tillfällen under dagen och de har bara positiva saker att berätta om besökarna. Inte behövt gripa in i något allvarligt. De tycker det är en riktigt bra stämning med så mycket folk på plats.

Nu blir det att festa vidare på campingen och prata med alla glada människor och träna olika dialekter.

Name* Comment*
Email  
     Molgan :) Molgan :) Written 2010-12-01 09:19:40
Jag kommer lätt åka dit nästa år!

 

2010-07-08 16:24 - Charles visar stolt upp sina nya skivor för 50-lappen


Charles visar stolt upp sina nya skivor för 50-lappen

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-08 16:21 - G.R.F. Knallar och matstånd

Charles Johansson från Stockholm åker runder på sommarens festivaler med sitt Hardtoget Music och livnär sig på att sälja diverse plattor och musik-DVDs. Detta är något han gjort i över tio år. Charles är nästan fastspikad i sitt bås men skall försöka se Grand Magus imorgon. Utöver alla rockskivor så kan besökarna fynda bland hattar och babydresser bland alla stånden som finns inne på området.

Ett flertalet matvagnar står strategiskt utplacerade och här finns god thai-mat som mättar, klassiska langos och vilt-kebab.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-08 06:35 - G.R.F. WOLF

WOLF är ett band från de Svenska skogarna som borde fått betydligt mer framgång och respons än vad de fått. Ett komplett Heavy Metal band som stinker bensin och öl. Tyvärr blev jag besviken när WOLF ställer på sig på scenen och tre låtar in är det bara några hundra som kommit dit. Många av dem som kollade in dem var troligen också WOLF-oskulder. Men detta hindrade varken fansen eller bandet för att ha en riktigt trevlig stund. Låtar som I Will Kill Again, Hail Caesar och Evil Star fick även den nya publiken på bra humör. Tyvär uteblir röjet och allsången faller pladaskt när Viper (Niklas) försöker med allsång till Voodoo. Voodoo var tillägnad en speciell man. En man som hade den bästa rösten och inom de närmsta hundra åren kommer ingen att visa bättre sångkunskap än DIO.

Synd på att en sån här bra konsert som det var bara rinner ut bland publiken då de inte visade några känslor. Men för de som koncentrerade sig på bandet fick en jäkla bra show.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-08 06:21 - G.R.F. Premiären 2010

Först ut var Haparanda-björnarna Raubtier på Monster-scenen. Trots middag och stekande hetta så var det gott om tillströmmande publik.
Introduktionen ljuder ut i tonerna av Bamse-temat. Snabbt hörs skratten och alla är på glatt humör som hör en festival till.

Som sångaren Hulkoff sa till låten Vi Blir Inga Änglar, för det finns ingen plats. Tung ljudmatta och en publik som tar banden med en nypa salt. För vem kan tycka att ett band är allvarligt när de går ut med en leksakskniv i plast och håller den i luften som en helig graal?

Efter ett lugnare parti med Hjärtebror så avslutas det hela med Kamphund och festivalens första moshpit har gjort entré.

Jäkla synd att de inte har någon keyboardist på scenen då det stör något som in i norden när man hör ljudslingor som ofta förekommer, men inte spelas live...

Just det. Den lilla trudilutten med Bamse som intro hade en elak kusin. Outrot bestod av den blytunga (så som bandet vill låta) tonerna till Terminator 2.

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Stefan Vohnsen
|Home|